dijous, 5 de febrer del 2009

COMPTE AMB ELS PANTALONS

Encara recordo la moguda que van generar a les espanyes, l'any 2004, les paraules de Carod-Rovira quan es va mostrar contrari a la concessió dels Jocs Olímpics a Madrid. Motiu: mostrar el desacord amb les traves que havia posat el CSD (Consejo Superior de Deportes) al reconeixement de les seleccions catalanes. Paraules que van portar, com a reacció immediata, a un boicot al cava català.
Madrid insisteix -amb tota legitimitat- a presentar la seva candidatura per optar a ser seu dels Jocs. Aquesta vegada els Jocs del 2016.
Però aquesta volta, Carod-Rovira no ha presentat cap objecció a la candidatura de Madrid. Contràriament al que es pugui pensar, el president d'ERC Joan Puigcercós ha fet públic el suport del seu partit i del govern català a la candidatura olímpica Madrid-2016.
Suposo que aquest canvi d'opinió és en justa correspondència al suport que darrerament ha donat el govern español a les seleccions catalanes i, per damunt de tot, a la bona entesa mostrada en el tema del finançament.
S'ha de ser més seriós. Poden haver considerat que no cal mostrar-se contrari una altre vegada a aquesta candidatura, però crec que tampoc és necessari donar-hi aquest suport incondicional, i encara menys si com s'ha dit, és a canvi de ser subseu olímpica de Madrid. No en volia sentir una altra.
Senyors d'ERC, senyors del Govern de Catalunya, d'aquí a anar pel món amb els pantalons a la mà, hi ha un tram molt curt.