dijous, 17 de desembre del 2009

Percentatges... percentatges... percentatges...

Parlaré de percentatges. Només de percentatges. Artur Mas s'ha cansat de repetir una vegada i una altra que va guanyar les eleccions al Parlament del 2006. Efectivament, CiU va ser la llista més votada, va obtenir el recolzament del 17'59% del total del cens.
El Tritrencat governant (PSOE+ERC+ICV+ICV-EUiA) suma el 28'09% del cens electoral català, repartit de la següent manera: PSOE: 14'96%, ERC: 7'82% i ICV-EUiA: 5'31%, i és clar, aquest 28'09% és suficient perquè Montilla sigui President, havent obtingut menys del 15% del recolzament dels ciutadans cridats a votar.
D'altra banda C's festejava la seva entrada al Parlament després d'obtenir l'1'69% del cens electoral, i semblaven uns resultats de traca i mocador.
A darrere hora, i amb un 5'31% ICV-EUiA ha aconseguit doblegar als socis de govern en el tema de la Llei de Successions. Amb el 5'31%, sí senyor.
Després d'observar aquests percentatges, he de considerar que el 24'37% sobre el cens, a favor del Sí, el diumenge 13D, és un resultat més que bo. És un resultat fantàstic.
Evidentment no cauré en l'error d'extrapolar aquest resultats. Simplement he volgut parlar de percentatges pensant en tots els que aquests dies, han dit el que han dit.
Ah! I si algú continua amb la polèmica de la participació el que ha de fer és anar a votar. Voti el que voti. Perquè és clar, després, qui s'absté... que s'abstingui.