dissabte, 13 de desembre del 2008

FRAGA: PELS SEUS FETS EL CONEIXEREU

20/04/1963: Ministre d’un govern que confirma la pena de mort del dirigent del Partido Comunista, Julián Grimau. Fraga com a portaveu d’aquell govern és l’encarregat de comunicar-ho als mitjans de comunicació tal com va fer amb altres sentències. Vint-i-cinc anys després encara justificava l'afusellament. No ha mostrat mai el seu penediment.

03/03/1976: Ministre de Gobernación. Fets de Vitòria. Vaga general per la defensa del poder adquisitiu i per una millora de les condicions de treball. Euskadi. Assemblea de treballadors a l’església de San Francisco de Gasteiz. Fent cas omís del Concordat d'Espaya amb la Santa Seu, les “forces de l’ordre” entren a l’església llançant gas lacrimògen i disparant indiscriminadament.

Resultat: Dos treballadors morts a l’acte. Tres ferits molt greus que morien poc després. Més de setanta ferits greus i cent ferits lleus.

Era el màxim responsable de les “forces de l’ordre”. No ha mostrat mai el seu penediment.

11/12/2008: Senador del Partit Popular. En una compareixença davant els mitjans de comunicació, que es pot veure aquí, va dir: “Habria que ponderar (als nacionalistes) colgándolos de algún sitio”.  I si ho aconseguís, no mostraria mai el seu penediment.