dissabte, 6 de desembre del 2008

QUE S'HO FACIN MIRAR

La veritat és que no hi ha per on agafar-ho. Increïble. Millor evitar qualificatius. Sort dels vídeos, perquè hi ha coses que si no fos perquè es veuen seria molt difícil de creure.

Ahir es va presentar el web en català de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona. Hi va haver intervencions de diversos parlamentaris europeus, Obiols, Romeva, Guardans, Vidal-Quadras.

Ningú s’ha d’estranyar quan Alejo Vidal-Quadras va dir que el Parlament Europeu ja és prou multilingüe amb vint-i-tres idiomes i que mantenir això costa molts diners. Ara els vindrà d’un idioma. Sense comentaris.

Però la perla de la roda de premsa la va deixar anar Raimon Obiols quan va considerar ‘imbècil’ la situació que pateixen al Parlament Europeu les llengües que no tenen estat propi. Va dir que no hi havia unió i diversitat, que hi havia apel·lació al separatisme i diversitat.

Realment esperpèntic. Però com gosa dir tot això, el membre d’un partit que no està disposat a deixar parlar en català al Congreso de los Diputados de Madrid? Però què pretenen? Que Brussel·les faci el que ells neguen a casa seva?

El senyor Obiols i els membres del seu partit el que haurien de fer és predicar amb l’exemple. Que comencin a plantejar el tema del plurilingüisme a Madrid i després podran anar amb arguments a reclamar el multilingüisme a Brussel·les. Que s’apliquin allò de: ‘La caritat ben entesa, comença per un mateix’.

Per cert, si la situació a Europa és ‘imbècil’, no cal dir res més, oi?