diumenge, 1 de febrer del 2009

PENNIES FROM HEAVEN

El disset d’agost de 1997, TV3, aquesta televisió que fins fa poc era la Televisió de Catalunya, i  que ara volen “descrostitzar”(1) i convertir en una sucursal de TVE, va emetre la pel·lícula del director Herbert Ross, “Pennies From Heaven”, i que aquí en vam dir “Diners caiguts del cel”.

I tot això a què treu cap? Doncs és ben senzill. El Baròmetre del CEO (Centre d’Estudis d’Opinió), reflecteix quines són les prioritats  que hauria de tenir en aquests moments el Govern de Catalunya, segons l’opinió dels ciutadans enquestats.

De major a menor, des d’un 37’5 % fins a un 2’3%, les prioritats dels ciutadans són: Atur i precarietat laboral, Millorar les polítiques socials, Accés a l’habitatge, Funcionament de l’economia, Sanitat i Seguretat Social, Educació, Cultura i Investigació, Immigració, Manca d’infraestructures i transport, Inseguretat ciutadana, Insatisfacció amb la política i/o polítics, i Sistema de finançament de Catalunya.

Com es pot comprovar, les preocupacions són moltes i diverses, això sí, la que menys, és el  finançament de Catalunya, en darrera posició.

És natural, perquè per tirar endavant la majoria de prioritats dels ciutadans enquestats no cal  tenir un bon finançament,  ja que probablement n’hi haurà prou amb demanar a la televisió “descrostitzada” que torni a emetre “Diners caiguts del cel” i problemes resolts.

Aquí, certament, falla alguna cosa.  

(1) Convertir TV3 a imatge i semblança de Joan Ferran. (PSC-PSOE)