dijous, 19 de febrer del 2009

"Pla del micaco" o "Badiu central"

He llegit amb molta atenció -com faig sempre- el nou post del bloc del primer tinent d'alcalde Ferran Falcó. Ens parla, i ja era hora que algú proper a l'alcaldia ho fes, del buit que encara hi ha en el nomenclàtor ciutat pel que fa referència al nou "gran espai" que tenim a la ciutat.
Falcó ens recorda les diferents opcions que des de ja fa temps s'han anat proposant tant a títol individual com a títol col·lectiu, i com molt bé apunta, tothom hi diu la seva.
En el procés per triar el nom d'aquest nou espai, Falcó no es mostra partidari de fer-ho a través d'un referèndum, al·legant que després d'un referèndum sempre hi ha perdedors. Totalment d'acord. I també hem de ser conscients, crec jo, que no ens podem aferrar a la moda de convocar referèndums alegrament. Els representants del poble a l'Ajuntament, han de ser qui en aquests casos prenguin les decisions. Se'n prenen de molt més importants i que afecten més directament al ciutadà i, evidentment, no es convoquen referèndums.
Falcó diu: "Tenim la responsabilitat d'escoltar arguments, de calibrar-ne les bondats, de trobar la manera que ningú no se senti exclòs o menystingut en aquesta decisió".
Complicat, realment complicat. Això vol dir que ja podem començar a descartar qualsevol nom dels personatges emblemàtics que alguns plantejaven. D'altra banda, sóc de l'opinió que aquest espai ha de tenir un nom representatiu de la ciutat, i en aquest cas, les opcions: Plaça del Centre, Illa Central, Creu de Terme, Illa dels Colors... etc. amb tots els respectes, denominacions totalment genèriques. Em recorden l'aigua: Inodores, incolores, i insípides.
Doncs ja que tothom hi diu la seva, jo també vull fer la meva proposta. més ben dit, les meves propostes. Són: "Pla del Micaco" o "Badiu central". Si més no, són ben nostrades. Com podeu veure he descartat "Illa del Tornemi"