diumenge, 22 de febrer del 2009

Senyora Terribas:

Aquesta setmana us vàreu despenjar amb unes declaracions que n'hi ha per llogar-hi cadires. Vàreu atribuir el mal ús de la llengua a TV3 a la mala situació del català al carrer, on s'està empobrint, pel fort impacte del castellà.
Doncs senyora, us ho heu de fer mirar. ¿Com podem anar bé? ¿Com ens podeu dir, com a directora de la cadena, que TV3 maltracta la llengua perquè no es parla bé al carrer? TV3 ha de ser, i vós ho sabeu, una de les principals eines per la normalització de l'idioma, i per tant aquest aspecte mereix una especial atenció. Que es parli malament al carrer no pot servir d'excusa perquè els professionals passin de tot.
Per tant, senyora, heu d'exigir més professionalitat. S'ha de ser més curós en l'ús de l'dioma en els Telenotícies, en els espais de producció pròpia i en els directes. I també, no ho oblidem, en la publicitat. Com és que es cuida l'idioma de manera escrupolosa -tal com ha de ser- en el doblatge de pel·lícules i no es fa el mateix amb els "spots" publicitaris? ¿Per què es permet que s'emetin "spots" on la locució es fa en un infecte "catanyol"? ¿Potser perquè el doblatge es paga i la publicitat es cobra? ¿Pot ser aquesta la resposta? Espero que no. Però, és clar, això ho deveu saber millor vós que no pas jo.
Però bé, senyora Terribas, el més important és que sou plenament conscient d'aquesta mancança i ara només cal esperar que poseu fil a l'agulla i comenceu a redreçar la situació. A tots nivells, és clar. A no ser que aquest "amontillament" de l'idioma formi part de l'estrategia per erradicar la "crosta nacionalista" dels mitjans de comunicació públics i no us estigui permés actuar.

1 comentari:

Dabidabadú! ha dit...

SÍ SENYOR, AMB DOS COLLONS!!!!

Dabidaba-dú.