dijous, 19 de març del 2009

Tri... partit? Tri... trencat!

Això ja no hi ha qui ho aguanti. L'eco-pacifista Joan Saura (Conseller d'Interior), després de les càrregues policials de manera indiscriminada contra estudiants, periodistes i vianants, no valora l'actuació dels Mossos d'Esquadra, i es dedica simplement a demanar "un informe exhaustiu", quan el que ja hauria d'haver fet a hores d'ara, com a màxim responsable d'Interior, és dimitir. El Conseller no deu llegir els diaris ni deu veure la televisió si el que li cal és un informe exhaustiu.
Rafael Olmo,(Director dels Mossos d'Esquatre), ha manifestat que assumeix tota la responsabilitat per càrregues a periodistes. D'altra banda, l'actuació dels Mossos contra els estudiants la qualificat de "correcte i proporcionada". Després de dir això, es queda tan ample i tampoc dimiteix.
Si amb això no n'hi hagués prou, avui la comunitat educativa d'aquest País, s'ha llançat al carrer per protestar contra la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), amb el suport de tots els sindicats del sector. No obstant això, el Conseller Ernest Maragall ja ha manifestat que ell pensa tirar endavant.
I la darrera notícia del dia, de moment, però no menys important que les altres, són les declaracions del Conseller Saura, (se li acumula la feina), on diu que la darrera proposta del govern d'Espanya referent al finançament, és "inacceptable". Però no només pel que fa referència a les xifres que es remenen, també és "inacceptable" el model, ja que no garanteix gradualment que l'evolució dels ingressos sigui positiva. Se'ns han rifat una vegada més.
Potser ja va sent hora que algú faci un pensament. O uns a convocar eleccions anticipades, o d'altres a deixar de donar suport a un govern que ha perdut totalment el nord. Aquest tripartit ja no s'aguanta. Aquest tri... partit, s'ha tri... trencat.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Tots els sindicats del sector no. La concertada no ha anat a la vaga, per exemple.

Jaume Lleal i Munells ha dit...

Ni la privada.

Albert Lloreta ha dit...

ei, com a estudiant que es va manifestar dijous vull aclarir, fent servir les paraules d'un company:

"Jo no donaria un protagonisme que no tenen a grups que buscaven la
provocació de la policia. M'han explicat com un sector de la
manifestació sencer aplaudia uns manifestants per haver obligat a
desistir a quatre energumens que havien agafat cadires del bar Zurich per tirar-les als Mossos de les Rambles. I vaig veure com s'increpava i es feia exprés el rebuig a la gent que s'aturava davant de cordons policials i baixava els pals de les banderes, per exemple. I vaig comprovar com la capçalera feia el possible per avançar i deixar aïllats
els provocadors."

Érem molts pacífics i pacifistes que vem rebre indiscriminadament. També famílies que passaven per allà i periodistes autoritzats: una vergonya.

Anònim ha dit...

Jaume: Trobo que tens una pàgina molt completa (i internacional!, pels traductors). La música és de les meves, encara que al Youtube no se senti gaire bé.
I què passa que tots sou homes? Els dels blocs també.
Sóc la Núria i ara ja sé què és un blocaire: un HOME...que escriu blocs. De bon rotllo! ;-)