dimarts, 7 d’abril del 2009

El balcó de l'alcalde


Els organitzadors de la cantada de caramelles a Badalona, han denunciat que enguany no podran fer servir el balcó de la Casa de la Vila per cantar-hi, perquè una decisió presa per l'àrea d'Alcaldia diu que només se'n podrà fer ús per als actes principals de les Festes de Maig i per celebrar les victòries de la Penya.
Suposo que tothom deu estar d'acord que el balcó de l'Ajuntament no s'ha de convertir en una mena de carrer de Mar de dissabte a la tarda. Suposo que tothom deu estar d'acord que durant el mes de Maig hi ha moments que la balconada consistorial ha de ser punt de referència de les festes, i també que la Penya hi celebri els seus títols, que tant de bo siguin molts. Suposo que tothom deu estar d'acord, que en determinades ocasions i per actes concrets, el balcó de la Casa de la Vila és un marc immillorable.
Dit això, em costa creure que hi hagi una normativa que reguli l'ús del balcó, on es digui, segons un article del diari El Punt, que es reserva el balcó per les Festes de Maig i per la Penya. No pot ser. No és creïble. I si és cert, és que a algú li ha patinat la neurona.
Perquè aleshores, què passarà el dia que el C.F.Badalona assoleixi la Segona Divisió A? Tampoc s'obrirà el balcó quan hi hagi una diada castellera assenyalada? I el dia que la Mireia Belmonte aconsegueixi una medalla d'or als Jocs Olímpics, des de quin balcó més nostrat ens la podrà mostrar? O el dia que qualsevol veí o entitat de la ciutat aconsegueixi una fita destacada en qualsevol aspecte, què farem?
Evidentment, s'ha de regular el "trànsit balconal", però sense marcar exclusivitats. S'ha de deixar la porta oberta -mai millor dit- per qualsevol eventualitat.