dijous, 7 de maig del 2009

Perill: Circulació en dos sentits.

Estic enganxat. Tinc una addicció i ho confesso públicament. Cada dia del món mundial m'entaforo l'auricular i consumeixo, durant una hora, de nou a deu, tertúlia del Cinc Minuts Més de R.C.B.
Hi ha dies que la substància a consumir és d'una gran puresa, ja que es parla bàsicament de Badalona, del dia a dia de la ciutat i de la problemàtica local. Altres vegades, des del punt de vista informatiu local, la substància no és tan pura, ja que es tendeix a globalitzar i es parla de política internacional o de la crisi a nivell mundial. No crec que aquests temes siguin, bàsicament, els que busca l'oïdor de Ràdio Ciutat a les tertúlies del Cinc Minuts Més. Però bé, és una opció.
El que m'ha deixat una mica sorprès, és que avui la substància a consumir s'hagi servit adulterada. M'explicaré. Durant la setmana s'ha parlat abastament del tema estrella del moment: El projecte de requalificació dels terrenys de Can Mora. Donca avui no se n'ha fet ni un comentari. Algú pot pensar que si ja se n'ha parlat altres dies, potser ja n'hi ha prou, però és clar, és que precisament avui, com cada dijous, un dels tertulians era Carles Sagués, representant a l'Ajuntament per ICV-EUiA, i alhora membre del Consell d'Administració del Club Joventut Badalona.
Hauria estat bé preguntar al senyor Sagués sobre el tema i que ens hagués explicat què en pensava, quina posició prenia i en quina direcció anava.
Repeteixo, és una llàstima que avui, en un tema tan calent com el de Can Mora, a la tertúlia del Cinc Minuts Més, ens hagin servit la substància adulterada. Estaria bé saber si ha estat per iniciativa del moderador o per voluntat del tertulià.

4 comentaris:

Carles Tornero Perez de Tudela ha dit...

Hola, Jaume
Sóc Carles Tornero, el moderador de les tertúlies de la ràdio. Primer de tot, t'agraeixo la fidelitat a l'emissora i les referències que, de tant en tant, en fas al teu bloc. T'he de dir, però, que no puc estar d'acord amb el que dius en aquest últim post del bloc. La notícia de la requalificació de Canyet va aparèixer a la premsa divendres 24 d'abril, el que vol dir que en portem parlant des de fa dues setmanes. Tot i així, a ningú se li escapa que Carles Sagués, a més de ser regidor d'ICV-EUiA, és també membre del Consell d'Administració del Joventut. I no se'ns va escapar perquè dijous 30 d'abril vam preguntar-li sobre el que pensava d'aquesta requalificació. Si vols saber què va dir, ho veuràs publicat a la revista El Tot, que fa referència al que va dir Sagués a la tertúlia. M'ha semblat innecessari tornar a preguntar-li avui de nou quan portem tants dies parlant-ne i quan ja sabem la seva opinió al respecte. Per altra banda, deixa'm que t'asseguri que cap tertulià deicideix els continguts de la tertúlia i que els escullo jo lliurement. No dubtis que si hi ha més novetats sobre aquest tema en parlarem, hi sigui en Carles Sagués o no, i espero que tu també hi siguis, "enganxat" com fins ara.
M'apunto també les teves suggerències sobre la "substància" que debatim cada dia i espero seguir comptant amb les teves crítiques.

Carles Tornero

Jaume Lleal i Munells ha dit...

Carles:
Agraeixo el teu aclariment. Sé perfectament que Carles Sagués va parlar del tema, però després de les desafortunades declaracions, segons el meu punt de vista, de Jordi Villacampa, m'ha semblat que hauria estat bé sentir que n'opinava el senyor Sagués. Res més que això.
D'altra banda, celebro el fet que puguis gaudir de total llibertat d'acció en el programa.
Et prometo que continuaré tan "enganxat" com pugui a la tertúlia i et demano que el comentari sobre la "substància" l'acceptis des d'una òptica totalment constructiva.

Jaume Lleal

Carles Tornero Perez de Tudela ha dit...

Jaume,
No només l'accepto sinó que hi puc estar d'acord, però sovint és difícil fer tertúlies només de Badalona excepte quan hi ha temes de ciutat com el de Canyet que garanteix un debat interessant. En tot cas, intento trobar l'equilibri entre parlar de Badalona (que, com tu dius, és l'objectiu de l'emissora i el que busquen els oients) i no cansar massa l'audiència amb els mateixos temes.
Estem en contacte, Jaume!

Anònim ha dit...

Es cert que l'alcalde Serra es vol carregar l'any que ve les tertúlies i al seu moderador?