diumenge, 24 de maig del 2009

Trabucaires pels descosits


No me'n puc estar. Aniria contra la meva manera de ser i no em vull trair a mi mateix. Sé perfectament que la meva opinió vers aquest tema no agradarà tothom, però què hi farem.
Visca les Festes de Maig! Visca el Pregó! Visca el Correfoc! Visca la Passada del Sant! Visca la Cremada del Dimoni! Visca el Cercabèstia! Visca la Diada Castellera! Visca, visca, visca! Visca les Festes!
Però, és clar, no hi ha només un acte trabucaire. No seria possible dedicar un dia als trabucaires com es fa amb totes les altres manifestacions? No tenim pas dos pregons, ni tres cremades de dimoni, ni quatre diades castelleres... Però trabucaires en tenim pels descosits.
Potser s'hauria de reflexionar sobre aquest tema per properes Festes, estic convençut que molts ho agrairien, sobretot una infinitat de menuts que gaudeixen de la festa i que aquests sorolls estrepitosos no fan més que amargar-los la felicitat del moment. I també ho agrairia més d'un animaló que no ho pot manifestar de cap altra manera que ficant-se sota el llit o dins la banyera, tot i que el Baby ja no ho podrà agrair. Aquest anys el seu menut cor no ho va resistir.
Ah! I que ningú dubti que sóc defensor dels actes de foc. Però...