dissabte, 23 de maig del 2009

7 + 2 = 14? Suspès!

Segons que informava S. Muñoz en un article a 'El Punt' d'ahir, el senyor García, líder del PP a Badalona, utilitzarà com a missatge de fons de la campnya electoral per les eleccions municipals del 2011 la frase: "Estem a només dos regidors de guanyar l'alcaldia." La frase és el clar exemple del "fer volar coloms".
Primer: Amb tanta lluita interna, segurament ni se sap, encara, qui serà a Badalona, el candidad d'aquest partit que té com a origen primer, l'Alianza Popular fundada per l'insigne franquista Manuel Fraga, mai inculpat pel jutge Garzón. Cal recordar que Alianza Popular aglutinava molts antics governants del règim dictatorial i el seu fundador actualment encara és senador español. (?)
Segon: El que ara sí sabem, és que els números no són el fort del senyor García. Per aconseguir l'alcaldia de badalona no en tindrà prou -com diu ell- amb dos regidors més. Li caldrà duplicar els actuals per obtenir els catorze que atorguen la majoria absoluta. Ni amb tretze regidors serà alcalde. No crec que cap dels altres partits estigui disposat a facilitar-li el timó municipal.
Reflexió final: Aquest darrer supòsit, però, ja serien figues d'un altre paner. Per molts esforços que faci no m'imagino com funcionaria un govern CiU-ERC-ICV-PSOE, però d'alguna manera hauria de tirar endavant el que seria un govern de salvació municipal. Ara bé, un govern del PP a Badalona, prefereixo no imaginar-me'l. Quina por!