dissabte, 23 de gener del 2010

A Badalona: "Teatre Borràs"


Sembla que ja hi ha acord en el tema del bateig de can Fradera. Hi haurà un reconeixement conjunt a Frederic Xifré i Pompeu Fabra, segons explica Joan Soler i Amigó en un article a El Tot. L'enhorabona! Salvat, doncs, l'escull que podia representar aquesta decisió, i aprofitant l'època de donar nom a cada cosa, potser seria el moment de fer justícia a un altre insigne badaloní: Enric Borràs. És cert que el gran intèrpret del Manelic de Terra Baixa de Guimerà té un carrer amb el seu nom a Badalona, i cert és també, que el Círcol Catòlic va instituir com a trofeu del seu concurs de teatre, una figura del Manelic, però el que manca a la ciutat és un teatre que porti el nom de l'actor. Aprofitem, doncs, la remodelació del fins ara Teatre Principal (Principal Cinema), un local amb un nom totalment neutre, sense cap mena de vincle ni representativitat, per fer el canvi de nom i passar a anomenar-lo: "Teatre Borràs".

Grup al Facebook. A Badalona "Teatre Borràs"

9 comentaris:

Carles Plaza ha dit...

Una idéa estupenda.!!!
La apoyo con entusiasmo y con lo que haga falta...
Saludos.

Anònim ha dit...

Ja que del "mausoleu" aprobat per l'Ajuntament l'any 1960, ningú n'ha fet punyetero cas, hem sembla bé aquesta iniciativa proposada per en Jaume, així com també caldria dignificar el monument que Don Enric té enfront de la Parròquia de Sant Josep, crec que es obra d'en Joan Mayné. Jaume rqué i Ferrer

Unknown ha dit...

Molt ben dit... m'agrada la idea...

Marga ha dit...

Em sumo a la proposta. Trobo que és una idea molt bona i que cal tenir en compte ja que, segons que sembla, un cop acabades les obres, s'hi podrà tornar a veure bon teatre.
Voto, doncs, perquè es digui Teatre Enric Borràs.

Marosa ha dit...

Em senbla perfecte però i si el "Surrilla" fos el Margarida Xirgu....?!!!!!

Núria ha dit...

Em sembla molt bé la proposta. També estic d'acord en el canvi del "Surrilla" pel nom de Margarida Xirgú.

salvador llibre ha dit...

Jaume: estic totalment d'acord amb la teva idea. Tu portes la iniciativa. Si vols puc intentar fer moure els meus contactes per facilitar-nos el èxit de la mateixa.
Ja hem diràs quelcom

Salvador Llibre

Gabi ha dit...

M'agrada la idea, un teatre de Badalona amb el nom d'un gran actor de Badalona. Gabi

Unknown ha dit...

Jaume totalment d'acord, estic amb tu.


M.Carme