dijous, 7 de gener del 2010

Vividors miserables

La nit post-reis, o sigui ahir, sense adonar-me'n, em vaig quedar sol, entretingut amb els regals -durant el 2009 es veu que em vaig portar prou bé- i de tant en tant em dedicava a fer allò del zàping televisiu.
Ja era tard, francament tard, o d'hora, depèn de com és miri, faltaven pocs minuts per les tres, quan al anar saltant de canal en canal en vaig aturar a Telecinco, aquella televisió tan nostrada.
Hi havia una noia que no parava d'incitar als espectadors a trucar, dient-los que si coincidia la seva trucada amb el moment que ella aixecava el telèfon, s'endurien un premi de prop de 50.000 €, quantitat que de mica en mica va arribar, finalment, a 60.000 €.
Vaig voler veure quin era el final d'aquesta història. Fet i fotut es va acabar a les quatre tocades, -la foto és de les 03:50- quan ella va despenjar el telèfon i a l'altra banda i havia un home disposat a respondre a la demanda: "Sabes los nombres?". El joc era tan complicat com formar tres noms d'home amb tres combinacions de lletres que apareixien constantment a la pantalla: "MARGEN", "NADA" i "QUIEREN". L'home, a través del telèfon i amb tota la il·lusió respon: "German, Adan i Enrique".
I ara be el fi de festa. La morena li demana al "concursant" que li digui quatre lletres. Ell comença a respondre "A... B..." i sense deixar-lo acabar la noia treu un cartell de dins un sobre. No hi havia ni la A, ni la B, per tant: "Lo sentimos mucho, hasta la próxima". Y aquí es va acabar el concurs.
La gent truca que trucaràs, paga que pagaràs durant hores, gent que deu trucar per mirar de treure's el ventre de penes, gent que no es ni capaç d'adonar-se de l'aixecada de camisa que aquest "joc" representa.
¿Les autoritats no hi poden fer res? Això segurament deu ser legal, però... és moral? S'hauria de tallar d'arrel que uns vividors miserables ingressin diners gràcies a la misèria i a l'engany.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Curiós, la nit de cap d'any vàrem fer el mateix que tu, zaping i hi va sortir aquesta noia i els mateixos noms, els mateixos...fins i tot vàrem riure doncs eren molt fàcils, però no vàrem arribar a veure això del sobre...ja veig que és una presa de pèl autèntica...

Micaco ha dit...

Déu n'hi do. Jo, alguna vegada he vist aquests programes també, sobretot a l'estiu quan fas zàping a hores intempestives de la nit. Hi havia un dia que la cosa anava de números, era una operació combinada de sumes, restes, multiplicacions i divisions amb parèntesi per fer.la més complicada. La veritat és que tenia el seu què, però la veritat és que va trucar gent tot dient el resultat correcte i la presentadora deia que no i que no. Per més que m'ho vaig mirar el resultat era el que era i dono fe que molts van dir el resultat correcte i no van tenir cap premi. Ans al contrari. Pagant no sempre Sant Pere canta. En canvi, sí que alguns es fan d'or a base d'estafar inocents espectadors que truquen amb tota la il·lusió del món.

A reveure