divendres, 19 de febrer del 2010

¿Per a qui treballen?

Diu que no es tracta d’un programa electoral i que només és “un conjunt de reflexions amanides amb alguna proposta concreta”.

Així comença un article del diari "El Punt", d’avui 19 de febrer amb el titular: “Falcó obre el debat electoral a Badalona i aposta per la gestió privada del port” i amb el següent subtítol: “Assumeix que la B-500 sigui de peatge i proposa que l’Illa Central sigui seu d’alguna multinacional”.

No sé si aquesta assumpció del peatge de la B-500 forma part de la reflexió o de l’amanida de propostes concretes, però depenent d’on ho enquadri, seria bo que o bé continués reflexionant, o bé descarregués l’amanida de vinagre.

En un principi CiU de Badalona apostava per la gratuïtat de la B-500, però ara sembla que Falcó se’n desmarca dient que la B-500 és necessària i que s’ha de tirar endavant encara que sigui de peatge.

Efectivament, la B-500 és necessària, molt necessària, però els ciutadans de Badalona, Maresme, Vallès Oriental... la volem amb el mateix peatge que paguen els ciutadans de Mataró, Granollers, Alt Maresme... a l’utilitzar la B-40 per passar el coll de Parpers: Zero euros. Qualsevol altre preu seria un greuge comparatiu gravíssim. B-500 sense peatges.

PSOE-C i ICV-EUiA ja s’havien manifestat a favor del peatge, ara sembla que s’hi suma CiU. Com es pot entendre que uns regidors elegits pels ciutadans de Badalona es posicionin en contra dels interessos de qui els paga el sou i no defensin la gratuïtat davant la Generalitat?

Molt senzill, perquè són càrrecs electes a través de les llistes dels partits i són els partits qui manen. Si es pogués elegir el regidor de districte de manera directe, amb llistes obertes, aleshorers defensarien els interessos dels ciutadans con autèntics lleons.

Tot arribarà.

6 comentaris:

ferran falcó ha dit...

jaume, jo et demanaria que llegissis el text. en el tema de la B500, ja ho he dit tot al bloc. HI he deixat molt clar que no hi estic a favor. Però la reflexió que faig és si, altra vegada, hem de canviar el projecte, rediscutir-lo, retramitar-lo, i renegociar-lo...perdent 5 anys més abans no comenci a construir-se. Dic que Badalona no s'ho pot permetre i que, potser, ens haurem d'empassar això en herència del tripartit. Perquè estic segur que, si canvia el govern a Catalunya, CiU toparà amb l'oposició del tripartit si canvia la proposta. I si no canvia el tripartit, la via serà de peatge. Em pregunto si podem perdre més temps, i miro de ser pràctic. com que el text és una proposta, valdria la pena que la discutissim allà, i si convé, en modifiquessim el contingut. no pretenc escriure un text sagrat, sinó obrir un debat sincer i transparent.

Anònim ha dit...

Jaume:
No caigas en la trampa de entrar en las reflexiones de quien teniendo responsabilidades de Gobierno, en nuestra ciudad y gestionando una de las Areas mas importantes (Guardia Urbana)en vez de dedicar su tiempo-espacio en cumplir con su obligacion de ofrecernos una situacion de estabilidad de seguridad, crea estos falsos debates para que entremos en ellos, si su partido CIU voto en contra de ese peaje, si el PPC tambien lo hizo y ahora ERC se manifiesta contrario (voto a favor) el PEAJA no se aprovara, a menos claro que CIU viendos en el gobierno cambiara de opinion y con los votos del PSC. Toda una elucubracion como lo del puerto , Illa central etc etc.
Titulo de la pelicula:"REFLEXIONES PARA NO DORMIR" el absurdo elevado al cubo pero en cuadrado, osea tomadura de pelo.
Miguel Jurado

Jaume Lleal i Munells ha dit...

Ferran, he escrit el meu post després de llegir la noticia de El Punt. En aquell moment desconeixia l'existència del document "La Badalona que suma. El canvi positiu", text que m'has demanat que llegís a la resposta del post, i aleshores ha estat la primera noticia que n'he tingut.
Ho he fet. Hi he dedicat la tarda i francament, et vull felicitar. Comparteixo la gran majoria de les teves reflexions. Endavant. Però pel que fa referència al peatge de la B-500, no m'has convençut. Crec en la necessitat d'aquesta via, però crec més en la necessitat de no hipotecar-nos, no tan sols nosaltres, sinó també de no hipotecar les pròximes generacions amb aquest peatge. Volem el mateix tracte que els veïns de Mataró i Granollers, i si s'ha d'endarrerir dos any ja no vindrà d'aquí.
Celebro que un candidat a l'Alcaldia de la meva ciutat m'expliqui: què, com i perquè vol les coses. Bon exercici.
Senyor Jurado, vostès a tot arreu hi veuen cosas rares. Aquí no hi ha cap trampa, només una exposició d'idees. Suposo que ja li agradaria tenir un cap de llista capaç de presentar un projecte de ciutat enlloc de dedicar-se a... bé, què li he d'explicar, a dedicar-se a buscar vots sembrant malestar a tort i a dret.

Anònim ha dit...

Jaume:
No sabia yo que hablar y reflexionar sobre lo que pasa en los barrios de Badalona era sembrar malestar, a ti te gusta por lo que veo esconder debajo de la alfombra la realidad no ? la situacion de inseguridad la crea el Partido Popular, las docenas de mafiosos que pupulan por nuestra ciudad, campando y robando tambien, anda lee la prensa de los dos ultimos dias, no te pido que te vayas a mas y me lo cuentas, o mejor no lo digas porque te acusaran de demagogo.
Modelo de ciudad ? , te refieres al que nos vendieron los qu eestan gobernando (Fabricar deseeos) votar en contra del peaje y reflexionar que quizas se pueda pagar para tenerlos ya? te refieres a subir los impuestos municipales de Badalona del 2009 cuatro veces mas que el IPC ,te refieres a privatizar un puerto que se hizo con la excusa de que seria una potente base de los pescadores de Badalona y aun hoy no tienen ni luz, ni agua, ni carburante, ni fabrica de hielo, ni lonja y ya ni casi pescadores, te refieres a un canal que haria que badalona fuese referente y haria del Gorg la centralidad de Badalona,permiteme amigo Jaume que no siga, pero podia seguir diciendote donde estan los once equipamientos publicos firmados con la Generalitat, donde las piscinas prometidas,donde las estaciones de metro hasta Can Ruti, esto Jaume es modelo de ciudad, servicios para mis vecinos, los que vivimos en Badalona, pero admito tambien que es bueno que alguien que es directamente reponsable de la falta de desarrollo de todo eso me edite un libro, yo tambien lo tengo ,que me induzca a REFLEXIONAR.
No Jaume no los peces de colores me gustaban cuando era pequeño, ahora tengo tu edad y he madurado.
Miguel Jurado.
PD. Puedo desarrollarte unas cuantas paginas de modelo de ciudad, cuando quieras, si lo que quieres es reflexionar, sabes porque, porque conozco mi ciudad y los barrios y personas que la conforman y por tanto sus necesidades amigo Jaume.

Jaume Lleal i Munells ha dit...

Miguel:
Només tres coses. La primera, manifestar-te que lamento, i de debò, que el teu cap de files t’estigui empeltant el seu discurs. Tot i el teu interès constant a manifestar la teva qualitat d’independent dins el PP, et deu passar allò que dieu els espanyols de “el roce hace el cariño”. Cert, Miguel, tal com dius tens una edat i si també és cert que has madurat, tal com apuntes, hauries de ser conscient que no és bo, això d’anar empudegant gratuïtament.
Segona. Saps prou bé, que en qualsevol projecte de govern, al cap del temps, hi haurà projectes aconseguits, d’altres a mig fer, i malauradament, n’hi haurà que es quedaran en això, en projecte. Però aquesta circumstància, Miguel, es dóna en tots els programes de tots els governs del món. ¿T’imagines que tots els governs aconseguissin realitzar tots els seus projectes? Seria fantàstic! Bé, o potser no tant, depèn de qui estigués al front del govern. M’entens, oi?
El que no és seriós és que facis una relació d’incompliments –segons tu-, sense mesurar-ne les possibles causes, i per contra no tinguis la noblesa de reconèixer la bona obra -que també hi és- en l’acció de l’actual govern municipal. Ni tot és bo, ni tot és dolent, però al PP us caracteritzeu sempre per allò de “veure la palla en ull aliè, i no la biga en el propi”
I en tercer lloc, reiterar-te que m’agradaria, i t’ho dic sincerament, que el teu cap de files ens expliqués a tots els badalonins el seu “model de ciutat”. Que enlloc d’actuar com un autèntic “destroyer”, es posés a treballar, que exposés seriosament un projecte, que ens donés motius per fer-li confiança a les properes eleccions.
jaume lleal
P.S. Ajuda al teu cap de files a canviar el discurs. Serà en benefici d’ell, teu, del vostre partit i de la ciutat. Gràcies.

Anònim ha dit...

Manipula, manipula, que alguna cosa queda...

Després de la detenció de 17 persones i de l'aclariment d'innombrables robatoris perpetrats a Badalona, tan difícil resulta felicitar als Cossos de Seguretat que operen a Badalona, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana, a la Jutgessa que ha tutelat l'operació i per extensió als representants polítics "eternament qüestionats", en lloc d'utilitzar interessadament la qüestió per parlar de lo malament que va tot?

(Això ho diu un que pertany a un d'aquests Cossos i que es sent orgullòs del treball realitzat).