diumenge, 28 de febrer del 2010

¿Sumem o paguem?

En Ferran Falcó no para de fer reflexions al voltant de la B500. Reflexiona en el document "La Badalona que suma" i ho fa també en el seu bloc. Falcó diu que està contra el peatge de la B500 però que si es vol accelerar el projecte, probablement caldrà menjar-nos el peatge.
L'ERC local va organitzar una roda de premsa on els seus dirigents es van manifestar, una vegada més, totalment contraris a la creació d'aquest nou peatge. Tot això tenint en compte que ERC a nivell nacional, forma part del govern que proposa convertir la B500 en una via de peatge. 
El PP de Badalona, a través del seu cap de llista, ja s'ha manifestat de manera reiterada també contrari al peatge tal com es pot observar a la fotografia.
¿Sumem? ¿Hi ha voluntat de sumar per fer costat als ciutadans? L'Ajuntament és qui ha de vetllar pels interessos dels administrats, però moltes vegades sembla que es dediquin a fer tot el contrari.
Ni problemes de temps, ni de nous projectes, ni començar de zero, ni deu anys més. El que han d'aconseguir aquestes tres forces polítiques locals que diuen estar contra el peatge, és traslladar aquesta aspiració al Parlament, sumar, aprovar-ho i tirar endavant.
El problema és, simplement, polític. El problema és, simplement, de voluntats. L'obra serà la mateixa. L'obra es pot començar quan estigui previst fer-ho, però sense els punts de peatge. Així de senzill. Ara només cal que a uns quants ciutadans d'aquest país, ens vulguin tractar com a ciutadans de primera, com els de Mataró i Granollers, per exemple, o com a ciutadans de segona.

4 comentaris:

antoni Pinyero ha dit...

Evidentment cal sumar, des de Sant Fost som completament contraris a la implantació d'aquest peatge, doncs som el poble que menys ús fara d'aquesta via, però la que patirà més les conseqüencies, només faltaria que al damunt i afegisim una taxa de pas, caldrà doncs dir a tots aquells que tenen pressa de tirar endavant aquest projecte de qualsevol manera, que des de aquesta banda de la Serralada, no hi estarem mai d'acord amb aquells que demanen agilitat a qualsevol preu.

Anònim ha dit...

Jaume, tens raò en el que dius. Ara bé, crec que a molts de nosaltres ens falta la informació disposada per altres (em refereixo als representats polítics), i potser per això que Ferran Falcó es posicioni d'aquesta manera tan pragmàtica.
Es pera això, que en aquesta qüestió, com a d'altres, que son capdals per la nostra ciutat, si n'hi han problemes, s'han de posar d'amunt la taula sense amagar res, perquè els ciutadans ens posicionem també amb coneixement de causa.
I en aquest sentit, si per alguna cosa felicito a en Ferran Falcó és perquè amb el seu "document" vol provocar, i crec que ho està fent, que la ciutadania no s'adormi i participi de la política.
Sobre la B-500, la meva opinió és que el tema mereix, com a mínim, un monogràfic informatiu al Ple, perquè els nostres representats ens expliquin els seus arguments clarament. I si no es al Ple a on sigui, per bé de la transparència política.
Després, cadascú, ja donarà la raò al qui més li convenci.

Carles ha dit...

Totalment d'acord amb tu Jaume. De fet, sembla que en Ferran vulgui dir que si el seu partit guanya no podrà defensar la gratuïtat de la nova via. I com ben dius (i com li he deixat posat a un comentari al seu bloc), tot és qüestió de voluntat.

Anònim ha dit...

La voluntat politica ho pot tot o quasi tot, certament es així però per si no ho sabeu quan es fa la licitació pública es fa amb unes condicions concretes i detallades i que aquestes no es poden canviar d'un dia per un altre i com si res. Cal que tingueu tota la informació abans de valorar. Pel que se en Ferran de demagogia populista no es ni fan ni seguidor i jo crec que queda força clar com diu en Lorenzo