dissabte, 30 de maig del 2009

Josep Valls i Pla, una placa al "seu" Pont.


Ningú en donava un duro, ja l'havien sentenciat, però el dia cinc de juny l'Alcalde de Badalona inaugurarà la Jornada Internacional Pont del Petroli. "El Pont del Petroli: Una infraestructura costanera al servei de la ciència i la societat", acompanyat de Joan Pau Sierra, Director del Departament d'Enginyeria Hidràulica, Marítima i Ambiental de la UPC.
Després hi haurà ponències del Dr. Yoshiaki Kuriyama del Port and Airport Research Institute (Japó), del Dr. Peter Nielsen de la University of Queensland (Austràlia), del Dr. Jane McKee Smith, US Army Engineer Research an Development Center (USA) i del Dr. Agustín Sánchez-Arcilla del Laboratori d'Enginyeria, Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports de la UPC.
I finalment la cloenda anirà a càrrec de Mercè Rius, Regidora de Medi Ambient i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona, de Joaquim Ibáñez Fanes de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya i de Frederic Ximeno i Roca, Director General de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.
I tot això passarà, no ho oblidem, gràcies a la tossuderia de Josep Valls i Pla, que va lluitar incansablement per salvar el pantalà. Ara, enmig de tants doctors presentant ponències, de tants polítics sortint a la foto, i en plena recuperació del Pont del Petroli, la ciutat ha d'agrair aquesta tossuderia d'en Josep, almenys amb una placa commemorativa, al Pont que tant va defensar. És de justícia.

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Totalment d'acord!!!!!!

Estaria molt i molt bé...

Miquel Estruch ha dit...

Doncs a mi ja em perdonareu, però continuo pensant que la preservació d'aquesta andròmina és una collonada.

El millor destí que hauria pogut tenir hauria estat que l'ensorressin i l'haguessin convertit en un biòtop marí.

Hauríem guanyat un magnífic espai per la generació de fauna marina i un autèntic paradís del busseig.
A més, ens hauríem pogut estalviar la contaminació paissatgística que suposa aquella cosa tan lletja i un munt de calerons.

Esteve Garcia-Ossorio ha dit...

Sincerament crec que preservar el Pont del Petroli ha estat una gran errada. Se li ha buscat un valor que no té, i no deixa de ser una abominació en mig del mar. La ciutat s'ha gastat uns diners en una infraestructura que no serveix absolutament per res, i si algú tenia cap idea per fer-ne el que fos, la prova està que no s'ha fet res.

Anònim ha dit...

josep valls pla, un canareu resident a Badalona, valent com ell sol. Home de pedr picada. Enhorabona!